Jag heter Annelie Grip och har haft cancer tre gånger under en tioårsperiod. 
Har mångårig erfarenhet av att arbeta med människor och att stödja individer i olika situationer.
Jag är utbildad coach med ICF certifiering och är också Mindfullness intruktör.
 

Jag har upplevt kommunikationsbrist mellan olika sjukvårdsavdelningar och mellan olika professioner inom sjukvården. Efter att ha friskförklarats från cancern saknade jag vägledning in i vardags- och arbetslivet. Dessa delar har jag varit tvungen klara av själv. Därför vill jag hjälpa människor med detta, till ett värdigt liv och lotsa dem ut i arbetslivet.

 Det är inte lätt att få rehabilitering. 

Det är inte lätt när man har gått igenom behandlingar och liknande och inte får komma till sin läkare längre utan måste ta kontakt med akuten eller vårdcentralen. Då kan man må väldigt dåligt och känna sig ”utkastad”.

Det är svårt nog att få ett besked om cancer, men många, väldigt många inklusive jag själv har klarat detta. Jag har fått bra vård av duktiga läkare och vårdpersonal, det har jag klarat mig igenom, inte lätt men det gick i alla fall.

Hur är det att komma tillbaka till livet? 

Men sen, när du ska komma tillbaka till LIVET, det är då som det kan kännas märkligt, ensamt och rädslan kommer krypande eller som ett bombnedslag. Då är det väldigt viktigt att ha någon att prata med, förutom familj och vänner som är mycket viktiga att de finns i närheten.

Jag vet att Sverige har världens bästa cancervård. Tyvärr saknar samhället nästan helt resurser för eftervård och rehabilitering, det är en traumatisk upplevelse att gå igenom en cancerbehandling därför har jag valt att starta Grips LivsCoaching och hjälpa människor tillbaks till livet.